Med 19. in 22. 7 sva se z Juretom udeležila odprtega nemškega državnega prvenstva Seascape 18 na Walchenseeju.

 

Walchensee leži 75 km južno od Münchna na nadmorski višini 801 m. S svojimi 190 m globine je eno izmed najglobljih jezer v Nemčiji. Zaradi svoje lege – leži v središču Bavarskih alp – v poletnih mesecih privablja veliko plovil, ki se gibljejo s pomočjo vetra.  Na zahodu jezero zapirata vrhova Herzogstand in Jochberg, in ko se poleti sonce upre na njuni južni pobočji, ustvari med njima dokaj močne termiče vetrove, ki so vedno recept za odlično jadranje in dogodivščine.

Pred regato sva z Juretom zopet busila, polirala in skrbno pripravljala Malega hudička na dirko, a napoved je bila slaba in kot že opisano nama je brez sonca ostalo le še upanje.

V petek je regatni odbor tako v lepe vremenu poizkusil izpeljati 3 plove od katerih sta dva uspela. Vetra  je bilo okoli ~10kts, štartala sva slabo, potem vseeno počasi pridobivala in končala tretja. Drugi plov sva malo natrimala barko, štartala spredaj in povečevala prednost in kočala prva. Tretji plov sva štartala solidno, a ne čisto spredaj, se po nekaj 100m prebila v ospredje, nato so regato zaradi prihajajoče nevihte prekinili :/.

Prvi dan sva končala na drugem mestu z rezultatom 3+1 za Titom/Vidom 1+2.
Napoved za naprej je bila slaba, dež cel vikend, vendar sva se odločila, da bomo prihodnji dan vsekakor odpeljali vsaj še en plov. V soboto je po jutranjem deževju malce pihnilo in po cca. uri čakanja na vodi smo štartali. Štartala sva malce prekrita a sva se hitro rešila bližnjih bark vozila po refulih in šiftih in na bojo prišla kakih 300m pred drugimi… Tam je veter povsem umrl in po parih minutah so naju zasledovalci skupaj z vetrom ujeli :). Eden od Nemcev se je uspel prebiti pred naju, zaključila sva druga, najbližja tekmeca sta bila nekje sredi flote in tako dobila
precej točk.
V nedeljo je cel dan deževalo, tako da so jadranje ža ob 11ih odpovedali. Little devil pa je na koncu osvojil prvo mesto.