Med  8. in 12. 8. se je v Talinnu odvijalo evropsko prvenstvo v jadralnem dvobojevanju. Udeležila se ga je tudi slovenska ekipa Lumba Match Race Team, ki s krmarjem Dejan Presen trenutno zaseda 13. mesto na svetovni dvobojevalski lestvici, in v kateri jadra tudi naš član Jure Jerkovič.


Tekmovanje jadralnega dvobojevanja poteka v dveh delih. Na začetku se vse ekipe pomerijo vsaka z vsako v predtekmovanju (eng. Round Robin). V drugem delu pa se pomerijo najboljše ekipe na izpadanje (Knock-out stage). Na evropskem prvenstvu se je izmed 16. najboljših ekip na svetu samo osem uvrstilo v 2. del tekmovanja (četrtfinale) med drugim tudi naši fantje.

Ker so v predtekmovanju nepravili nekaj napak nadalje niso imeli možnosti izbire svojega nasprotnika, izbrala pa si jih je ekipa Erika Monina, ki je veljala za favorita. Fantje so pokazali ogromno izvrstnega jadranja in trdo namučili nasprotnika, ki je ob koncu tekmovanja prejel naslov evropskega prvaka. Lumba match race tim je pristala na nehvaležnem, a vseeno odličnem sedmem mestu.