PRIPRAVA NA IZPIT ZA VODITELJA ČOLNA

DO ZAČETKA TEČAJA JE ŠE:
0
0
tednov
0
0
0
dni
0
0
ur
0
0
min
0
0
s

Bi radi jadrali, vozili gliser ali pa si izposodili vodni skuter? Potem se prijavite na tečaj za voditelja čolna, kjer boste pridobili znanje, ki ga potrebujete za uspešno opravljen izpit za voditelja čolna.

KDAJ in KJE?

Tečaj bo potekal v prostorih Gimnazije Kranj, ob torkih in četrtkih, od 18.00 do 21.00 ure. Pričnemo v četrtek, 28. marca 2024 ob 18.00 uri.

Po zaključenem tečaju sledi izpit na Upravi RS za pomorstvo, s katerim boste dobili potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna.

PRIJAVA NA TEČAJ

KDO POTREBUJE IZPIT ZA VODITELJA ČOLNA?

Vsakdo, ki želi za osebne namene upravljati s plovili dolžine do 24 m, mora pri Upravi RS za pomorstvo opraviti izpit, s katerim dobi potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna.

K izpitu lahko pristopi oseba, ki je dopolnila 16 let (čolne dolžine nad 12 m ali gliserje, kljub potrdilu lahko vozi le oseba, ki je dopolnila 18 let). Izpit morate opraviti tudi v primeru najema plovil.

Četrtek, 28. 03. 2024
Mornarske veščine in vozli.

Torek, 02.04. 2024
Luči in dnevne oznake, pravila o izogibanju.

Četrtek, 04. 04. 2024
Pomorski predpisi, osnove navigacije.

Torek, 09. 04. 2024
Osnove navigacije, delo na karti.

Četrtek, 11. 04. 2024
Vreme, osnove motoroznanstva.

Torek, 16. 04. 2024
Rezervni termin in ponavljanje

Izpit opravljate v Ljubljani.

Vsebine so sestavni del izpitne snovi, večinoma teoretske narave, vendar jih predstavimo prek prakse – življenjsko in zanimivo. Praktično znanje obsega prikaz vozlov in risanje na navtičnih kartah.
Pred izpitom organiziramo skupinski preizkus, ki vsebuje vprašanja iz izpitne snovi.

V času tečaja za izpit za voditelja čolna se nam lahko pridružite na začetnem jadralnem tečaju (vikend plus paket), kjer boste teorijo uporabili na jadrnici in se hkrati naučili upravljati s plovilom.

Tečaje organiziramo tudi v prostorih našega društva ali po dogovoru.

Vabljeni!

Izpit poteka pred 3 člansko komisijo Uprave za pomorstvo. Vsak vas izpraša vprašanja in prakso iz sklopov, ki ste se jih učili na tečaju.

Izpit opravljate na Upravi RS za pomorstvo v Kopru ali na Ministrstvu za infrastrukturo v Ljubljani.

Voditelji tečaja smo dolgoletni jadralci vsi z nazivom učitelj jadranja in/ali mornar motorist. Imamo 30 letne izkušnje s pripravo tečajnikov na izpit in zagotavljamo 100% uspeh.
90 € za dijake, študente in upokojence, za ostale 110 €.

Vam teorija ne zadošča?

ZAČETNI TEČAJ JADRANJA

Začetni jadralni tečaj

Tečaj regatnega jadranja

Športni program za šole