PRIPRAVA NA IZPIT ZA VODITELJA ČOLNA

DO ZAČETKA TEČAJA JE ŠE:
0
0
tednov
0
0
0
dni
0
0
ur
0
0
min
0
0
s

DATUM TEČAJA?

Tečaj se prične 01. 10. 2019 ob 18:oo uri  v prostorih Gimnazije Kranj, kjer boste osvojili vsa potrebna znanja, da boste opravili izpit za voditelja čolna. Izpit boste opravljali v Ljubljani, pri Upravi RS za pomorstvo, takoj po zaključenem tečaju.

ZAKAJ POTREBUJEM IZPIT ZA VODITELJA ČOLNA?

Oseba, ki želi za osebne namene upravljati s plovili dolžine do 24 m, mora pri Upravi RS za pomorstvo opraviti izpit, s katerim dobi potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna.

K izpitu lahko pristopi oseba, ki je dopolnila 16 let (čolne dolžine nad 12 m ali gliserje, kljub potrdilu lahko vozi le oseba, ki je dopolnila 18 let). Izpit morate opraviti tudi v primeru najema plovil.

PRIJAVA NA TEČAJ

Tečaj obsega naslednje sklope:

  • pravila o izogibanju trčenja na morju,
  • pomorske predpise,
  • osnove navigacije,
  • osnove motoroznanstva,
  • mornarska dela in veščine,
  • osnove meteorologije.

Vsebine so sestavni del izpitne snovi, večinoma teoretske narave, vendar jih predstavimo prek prakse – življensko in zanimivo. Praktično znanje obsega prikaz vozlov in risanje na navtičnih kartah.
Pred izpitom organiziramo skupinski preizkus, ki vsebuje vprašanja iz izpitne snovi.

Tečaje organiziramo v prostorih našega društva ali po dogovoru. Tečaj poteka dva ali tri dni v tednu (skupaj pet dni), od 18:00 – 21:00. Ko zaključimo s predavanji sledi skupinsko ponavljanje in nato izpit pred komisijo uprave za pomorstvo.

V času tečaja za izpit za voditelja čolna se nam lahko pridružite na začetnem jadralnem tečaju (vikend plus paket), kjer boste teorijo uporabili na jadrnici in se hkrati naučili upravljati s plovilom.

Vabljeni!

Izpit poteka pred 3 člansko komisijo Uprave za pomorstvo. Vsak vas izpraša vprašanja in prakso iz sklopov, ki ste se jih učili na tečaju.

Izpit opravljate na Upravi RS za pomorstvo v Kopru ali na Ministrstvu za infrastrukturo v Ljubljani.

Voditelji tečaja smo dolgoletni jadralci nekateri z nazivom učitelj jadranja in/ali mornar motorist. Imamo 30 letne izkušnje s pripravo tečajnikov na izpit in zagotavljamo 100% uspeh.
100 € za dijake, študente in upokojence, za ostale 110 €.

Vam teorija ne zadošča?

ZAČETNI TEČAJ JADRANJA

Začetni jadralni tečaj

Tečaj regatnega jadranja

Športni program za šole

Zakaj bi za kvalitetno jadranje prikrajšali vaše znance?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn