PRIPRAVA NA IZPIT ZA VODITELJA ČOLNA

DO ZAČETKA TEČAJA JE ŠE:
0
0
tednov
0
0
0
dni
0
0
ur
0
0
min
0
0
s

DATUM TEČAJA?

Tečaj se prične 01. 10. 2020 ob 18:oo uri  v prostorih Gimnazije Kranj, kjer boste osvojili vsa potrebna znanja, da boste opravili izpit za voditelja čolna. Izpit boste opravljali v Ljubljani, pri Upravi RS za pomorstvo, takoj po zaključenem tečaju.

ZAKAJ POTREBUJEM IZPIT ZA VODITELJA ČOLNA?

Oseba, ki želi za osebne namene upravljati s plovili dolžine do 24 m, mora pri Upravi RS za pomorstvo opraviti izpit, s katerim dobi potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna.

K izpitu lahko pristopi oseba, ki je dopolnila 16 let (čolne dolžine nad 12 m ali gliserje, kljub potrdilu lahko vozi le oseba, ki je dopolnila 18 let). Izpit morate opraviti tudi v primeru najema plovil.

PRIJAVA NA TEČAJ

Tečaj obsega naslednje sklope:

  • pravila o izogibanju trčenja na morju,
  • pomorske predpise,
  • osnove navigacije,
  • osnove motoroznanstva,
  • mornarska dela in veščine,
  • osnove meteorologije.

Vsebine so sestavni del izpitne snovi, večinoma teoretske narave, vendar jih predstavimo prek prakse – življensko in zanimivo. Praktično znanje obsega prikaz vozlov in risanje na navtičnih kartah.
Pred izpitom organiziramo skupinski preizkus, ki vsebuje vprašanja iz izpitne snovi.

Tečaje organiziramo v prostorih našega društva ali po dogovoru. Tečaj poteka dva ali tri dni v tednu (skupaj šest dni / 24 ur), od 18:00 – 21:00. Ko zaključimo s predavanji sledi skupinsko ponavljanje in nato izpit pred komisijo uprave za pomorstvo.

V času tečaja za izpit za voditelja čolna se nam lahko pridružite na začetnem jadralnem tečaju (vikend plus paket), kjer boste teorijo uporabili na jadrnici in se hkrati naučili upravljati s plovilom.

Vabljeni!

Izpit poteka pred 3 člansko komisijo Uprave za pomorstvo. Vsak vas izpraša vprašanja in prakso iz sklopov, ki ste se jih učili na tečaju.

Izpit opravljate na Upravi RS za pomorstvo v Kopru ali na Ministrstvu za infrastrukturo v Ljubljani.

Voditelji tečaja smo dolgoletni jadralci vsi z nazivom učitelj jadranja in/ali mornar motorist. Imamo 30 letne izkušnje s pripravo tečajnikov na izpit in zagotavljamo 100% uspeh.
100 € za dijake, študente in upokojence, za ostale 110 €.

Vam teorija ne zadošča?

ZAČETNI TEČAJ JADRANJA

Začetni jadralni tečaj

Tečaj regatnega jadranja

Športni program za šole

Zakaj bi za kvalitetno jadranje prikrajšali vaše znance?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin