Pretekli vikend smo zopet napeli jadra :).

Emil in Nataša sta odvodila prvi letošnji tečaj, več o jadralnem tečaju.

Ostali člani smo se udeležili dveh regat.

Blaž in Matej sta se preganjala na Murterju, kjer je potekala regata Seascape challenge. Pet dni izvrstnih vremenskih pogojev in jadranja okoli čudovitih otokov je dala novega zagona in predvsem čas za povezavo z novo barko.

seascape challenge

Po Blaževih besedah so imeli na regati za prva tri mesta res zanimiv troboj. V vodstvu so se nekajkrat zamenjali, po približno 15 – 16 urah so v eni od bonac obstali 10 m eden od drugega in se gledali :). Jure in Urban Jerman sta uspela splezati kakšnih 50 m stran, tam našla neko sapico (ponoči težko opaziš refulčke), nekoliko pobegnila in napravila razliko, ki je do cilja ni bilo več mogoče izničiti. Tudi velenjčana – Gal Potrč Pajk in Vid Slapničar, sta se bolje znašla v ‘jezerskih’ razmerah. Pred ciljem so vsi še enkrat obstali – Jermana približno 50 m od linije, velenjčana pa kakšnih 300 m stran, vendar sta se vozila in tik pred ciljem ujela Jermana, ki pa sta bila kljub temu za 10 s hitrejša pri prečkanju ciljne črte. Blaž in Matej sta obstala še nekoliko globlje v brezveterju in nista mogla več konkurirati. Vsi zasledovalci, ki so bili prej že več milj zadaj, so jih pred ciljem skoraj ujeli.

Pestro je bilo, razmere so bile letos zelo »na easy«, ponoči pa jima je pot kazal Boter Mesec. Z njegovo pomočjo sta pristala na odličnem 3. mestu. Čestitke vsem.

 

j24 ekipaV Izoli se je odvijala regata Audi J – 24 Cup. Ekipa Playsail je bila v dobršni meri zasedena, zato smo planirali nekaj menjav. Proti koncu tedna se je izkazalo, da so obveznosti rednih članov prevelike, in da bo potrebna generalna menjava ekipe. Po začetnem iskanju posadke smo se z Nejčevim entuziazmom vseeno zbrali in kot edina ekipa z dvema dekletoma – Urško in Leo, štartali. Zjutraj smo se spoznali z barko in jo skrbno pripravili, napravili večino za regato potrebnih manevrov in sledil je štart. Umirjen tempo flote nam je dopuščal precej maneverskega prostora in brez večjih problemov smo izpeljali vse načrtovano. Lep veter z močjo okoli 10 vozlov je občasno oplemenitila kakšna kaplja dežja. Na srečo tekmovalcev in organizatorjev je večina padavin regatno polje obšla, in v cilj smo se pripeljali skoraj povsem suhi :). Po preštevanju točk za dosežena mesta smo pristali tik pod vrhom. Za drugo mesto smo si prislužili pokal, s čimer smo bili zelo zadovoljni.