garda_race4Izkupiček današnjega dne je pet lepih štartov (trije v jutranjem in dva v popoldanskem vetru). Jure Jerman (krmar Lenčine) je prijazno razložil, da zjutraj piha vento ali pelier, popoldan pa ora. Če vam nič ni jasno: piha nam 20 vozlov zjutraj, vmes so fantje vedrili na obali, popoldne pa jih je neslo z 12 – 14 vozli.

Če še vedno ne veste o čem govorim- zjutraj je bil val visok ok. pol metra in se je proti vrhu lomil in ustvaril belo penico. Upam, da tečajniki iz zapisa že znate razbrati Baufeartovo lestvico in vam je sedaj vse jasno :).

Na zgornji sliki sicer bojo četrtič obrača trenutno vodilna ekipa Tomislava Bašića, vendar sta v ozadju dobro vidni tudi dve slovenski ekipi. Blue Sardina II (trenutno drugo uvrščena) se je z Dejanom Presenom za krmilom za drugo mesto borila  z našo barko Little Devil, naši fantje so uspeli in se drugi prieljali v cilj.

Trenutno smo uvrščeni na 4. mesto, rezultate najdete tukaj.

Ker so važne zgodbe, in te smo vam obljublili, vam jo za lahko noč zapiše Jure.

“V drugem plovu se je borba za lepe uvrstitve bila na zavetrinski boji. Po prvem krogu nismo bili v ospredju, zato smo na srečanje okoli boje prišli v druščini lepega števila sotekmovalcev. Nam najbližji jadralec je imel na menevru okoli boje kar nekaj problemov in je svojo pot namesto proti vetru nadaljeval še naprej. Kot zavetrinska barka smo svojo prednost poizkušali izsiliti, a več kot lažjega kontakta in nekaj jeznih besed nismo uspeli iztržiti. S kroženjem smo se rešili iz prepletenega položaja in izgubljena mesta nadoknadili v drugi orci, na srečo smo bili hitri in končali malo za 10im mestom.”

Lahko noč 🙂