blaz-s-pokalomOrganizatorjem regate je uspelo vseh 8. napovedanih plovov izpeljati do sobote zvečer, zato so nekateri najbrž pričakovali, da v nedeljo tekem ne bo. Naši fantje so bili pridni in so se z zabave vrnili v dogledni uri in se tako zjutraj spočiti odpravili na zadnji štart navigacijske regate, ki so ga zaključili na 2. mestu.

V skupni razvrstitvi so dosegli 4. mesto.

Prvo mesto so si zasluženo s precejšnjo prednostjo prislužili Tomislav Bašić, Stipe Vitaljić in Jelmer Bouw, na drugem mestu je po zanimivem boju pristala ekipa Bulb z Aleksandrom Seifertom in Domnom Mazalinom, na tretje mesto pa se uvrstila ekipa Blue Sardina II z Dejanom Presenom, Denijem Szilagyem in Miho Trudnom, ki je s tem naslov prvaka predala v Bašićeve roke.

Garda je kot vedno postregla z obilico vetra in čudovitimi razgledi, jadralni klub Stickl pa z odlično organizacijo dogodka, zato se bomo naslednje leto z veseljem vrnili.

Čeprav se sezona jadranja počasi izteka Gibanca ostaja z vami. Že v soboto se začne začetni tečaj jadranja, na katerem je še eno prosto mesto, zato pohitite k vpisu :), kdor pa si želi aktivnega udejstvovanja v jadranju in prijetno družbo pa je vabljen k članstvu v našem klubu.

Lepe jesenske dneve vam želimo vsi Gibančarji, ostanite v vetru, furajte Bokiča :)!