attersee melges24

Na avstrijskem jezeru Attersee je med 9. in 12. junijem potekala druga regata evropske serije. Tekmovanje je zaznamovalo brezveterje in spremenjljive razmere za jadranje. Regate sta se udeležili dve slovenski posadki – Atena (Zeko, Blaž, Mateja, Jure in Emil) ŠD Gibanca in Little big man (Marko, Aleš, Jurij in Peter) JK Maestral.

V petek smo bili na regatnem polju že ob 12:00 a so bile vetrovne razmere zelo spremenljive. S prvim plovom smo uspeli štartati šele pozno zvečer.

V soboto je bila začeta štartna procedura ob 7:55, a prekinjena še pred štartom, ob pol devetih je regatni odbor izobesil zastavo H (pomeni: pojdi na obalo in tam počakaj nadaljnje napotke). Na regatno polje smo se ponovno podali popoldan, ko smo izpeljali dve štartni proceduri, a žal je bilo tudi tokrat premalo vetra, da bi izpeljali kakšen plov.

V nedeljo smo bili nagrajeni z vetrovnim in občasno deževnim vremenom, zjutraj so se v bližini preganjale nevihte, pihalo je od 6 pa vse do 20 vozlov,  v takih razmerah smo odjadrali še tri plove.  Opoldne, ko se je veter stabiliziral in s hitrostjo šestih vozlov napolnil regatno polje,  smo naredili še zadnji peti plov.

V petem plovu smo štartali solidno in takoj po štartu ubirali pravilne taktične odločitve, ki smo jih dopolnili z odlično jadralno tehniko in nastavitvami.  Na prvo priveterno oznako smo prijadrali prvi, nato pa se do konca plova uspešno branili vseh napadov konkurence. Tako smo v močni mednarodni konkurenci prvič premagali vse amaterje in tudi profesionalne jadralce. Bravo Atena.

 

Skupni končni rezultati
končni rezultati corinthian

Galerija:

1. dan
2. dan
3. dan
podelitev nagrad