Sredi avgusta (13-15. 8. 2016)  je na Walchenseeju potekalo Nemško državno prvenstvo, ki so se ga udeležile tudi tri slovenske posadke z Juretom Jerkovičem, Dejanom Presenom ter Juretom Jermanom za krmilom.

Walchensee je jezero, ki leži na ok. 900 m nadmorske višine, zaradi razgibanega terena se ob sončnem vremenu na severni strani jezera okoli enajste ure vzpostavijo lepi vremenski pogoji za vsa plovila, ki za svoje pomikanje uporabljajo veter.

Urška in Jure sta na Seascapu skupaj jadrala prvič in se po nekaj napakah prvega dne prebila na četrto mesto med 24. posadkami in s protestom dala vedeti, da nista za manj več dni zapored polirala barke ter da se z njima ne gre šaliti.

Naslednji dan, sta po odlično odpeljanem navigacijskem plovu in prvem mestu v zadnjem plovu zasedla tretje mesto v skupnem seštevku, zato sta si zadnji dan lahko nadela rdečo majico in odlično odvozila še zadnja dva plova.

Tekom regate je bilo mogoče voziti speed challenge (500 m hitre vožnje), ki se je upošteval kot dodatni samostojni plov. Ker sta tudi tega odpeljala z odliko sta v skupnem seštevku pristala na odličnem drugem mestu, takoj za Dejanom Presenom in tako priborila dvojno slovensko zmago.

Bil je poučen in lep vikend.